Restaurant Zaagmolen

Chefs


Joris van Dijk & René Hasert

Joris van Dijk stond in 2011 aan de wieg van het inmiddels alom geloofde Rijsel. Na hier ruim vier jaar te hebben gewerkt als sous-chef was het tijd om op eigen benen te staan. Samen met René Hasert, voorheen werkzaam bij o.a. Gebr. Hartering en Rijsel, zou hij een nieuw project starten. En met de hulp van zijn oom Olav werd dit Zaagmolen.

Joris en René koken ’sec’. De gerechten zijn in het algemeen licht en opgebouwd uit minder dan een handvol ingrediënten. Hun inspiratie putten ze voornamelijk uit de Franse en Italiaanse keuken, zonder Japanse of andere invloeden te schuwen.

In Zaagmolen vind je dan ook veelal Hollandse producten terug in een andere samenstelling dan je gewend bent. Denk aan ravioli gevuld met spruiten of een gerookte visbouillon met schorseneren.

De chefs bereiden elke twee weken een nieuw menu van vijf gangen (a € 44,50). Dit menu biedt drie kleine voorgerechten en een hoofdgerecht, als ook kaas van Kef en een dessert om je diner mee af te sluiten. Daarnaast is er van dinsdag tot en met donderdag ook een ’klassiek’ bistro menu van drie gangen voor € 31,50.